Proteklog se vikenda zbog građevinskih radova u sklopu izgradnje kanalizacijskog kolektora i pristupne ceste u Pazinu u ulici Antuna Kalca i u obližnjim ulicama Velog Jože i Prolazu Vinceta od Kastva uvela privremena regulacija prometa. Projekt spajanja cijele pazinske kotline na uređaj za pročišćavanje otpadnih voda grada Pazina obuhvaća i izgradnju kanalizacijskog kolektora u ulici Antuna Kalca u starom dijelu Pazina.

Grad Pazin u suradnji s Hrvatskim vodama i građanima koji žive u ulici Antuna Kalca osmislio je projekt koji osim gradnje kanalizacije obuhvaća i obnovu asfaltnog pokrova ove ulice koja se proteže od zgrade nekadašnjeg Župnog stana do Pansiona Laura. Radovi  uključuju vodoopskrbnu i telekomunikacijsku infrastrukturu, javnu rasvjetu, te oborinsku i fekalnu odvodnju.

Provedbom javne nabave Usluga odvodnja poslove gradnje povjerila je CPK iz Kopra. Dragan Šipraka, direktor Usluga odvodnja d.o.o., kaže kako 80 posto investicije sufinanciraju Hrvatske vode, a  ostatak će podmiriti Grad Pazin iz svog proračuna i obitelj Milotić koja vodi Pansion.

Ukupna dužina kolektora je 140 metra, na kojeg  će se u konačnici spojiti 12 kućnih priključaka. U sklopu projekta izgradnje fekalnog kolektora u ulici Antuna Kalca rekonstruirat će se i sustav oborinske odvodnje. Ove radove financira Grad Pazin, a izvest će ih također koparski CPK. Uz to u projekt se uključio i Istarski vodovod Buzet koji će rekonstruirati 50 metra svoje vodoopskrbne mreže.

Rok za izvođenje svih radova bio je konac rujna, ali je zbog nepovoljnih vremenskih prilika produžen do 30. listopada.